Опасно в Панчарево на Самоковско шосе заплашва живота и здравето на

...
Опасно в Панчарево на Самоковско шосе заплашва живота и здравето на
Коментари Харесай

Опасна отвесна скала край Панчарево може да се срути всеки момент и да затрупа коли

Опасно в Панчарево на Самоковско шосе  заплашва живота и здравето на преминаващите моторни транспортни средства (МПС). За обстановката алармират от " Спаси София ".  " Ежедневно животът и здравето на хиляди преминаващи е заплашен от надвиснали дървета и камъни. От " Сдружение за развиване на Панчарево и Кокаляне " от доста време приканват за решения, само че до този миг институциите остават глухи и си трансферират отговорността, споделя Борис Бонев - част от основателите на " Спаси София ".
Трябва ли да се стигне до случай, с цел да се реагира, питат риторично локални поданици. Потърпевши настояват, че от четири години се провеждат срещи с представители на виновните институции. Изпращани са публични писма до Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), Столична община и други, ангажирани с казуса способени органи.
 Огромно срутище затрупа напълно път към София през Искърското дефиле Огромно срутище затрупа напълно път към София през Искърското дефиле
Второкласният път при село Елисейна за София в Искърското дефиле е покрит – в региона на община Мездра. Паднали са към 1500-20...
Скалата е отвесна, трафикът е претрупан, а дневно през сектора минават стотици коли , споделят хората. По думите им, през 2019 година е обещан, че пътят ще бъде рехабилитиран, само че нищо не се е трансформирало оттогава. " Настояваме да се вземат ограничения до момента в който не се случи най-лошото ", споделят в изказването си локални поданици. Преди седмици по този път е потърпевша жена, която е отивала с автомобила си на работа. Пред колата й се е срутил голям камък, а женалта се е качила с автомобила си върху отломките, паднали в профил, заради което е изгубила ръководство. Успяла е да се измъкне съвсем невредима, алармирала е на телефон 112 и на помощ е повикала мъж, който е чакал рейс на спирката, с който дружно да разчистят пътя.
Освен обезпечаване на сигурността на преминаващите през сектора посредством слагане или създаване на предпазн ограждения, хората там желаеха от управляващите да бъде сложена и видеокамера, засичаща скоростта на колите, защото трасето се употребява за скоростна права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР